Παρουσίαση/Προβολή
Χημεία & Τεχνολογία Τροφίμων (Θ)
(302) - Αντωνία Τέρπου
Περιγραφή Μαθήματος
Εισαγωγή στη Χημεία και Τεχνολογία τροφίμων. Η Χημεία του Νερού. Χημική σύσταση τροφίμων: Υδατάνθρακες, Πρωτεΐνες, Λίπη &Έλαια, Ανόργανα Συστατικά, Βιταμίνες, Αντιοξειδωτικά, Ένζυμα. Δομές και Χημικές ιδιότητες. Λειτουργικά τρόφιμα. Πρόσθετα τροφίμων. Ανεπιθύμητα ουσίες στα τρόφιμα. Αντιδράσεις αλλοίωσης των τροφίμων - φυσικά αντιοξειδωτικά. Διεργασίες παραγωγής ασφαλών τροφίμων. Χημεία και Τεχνολογία κρέατος. Χημεία και τεχνολογία γάλακτος. Χημεία και Τεχνολογία δημητριακών. Χημεία και τεχνολογία αλκοολούχων ποτών. Αυθεντικότητα τροφίμων. Χρωματογραφική ανάλυση τροφίμων.
Ημερομηνία δημιουργίας
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα